Allround Sales Internship Tech-startup Leeruniek

 • Amsterdam, Netherlands

Allround Sales Internship Tech-startup Leeruniek

Job description

Altijd al de ambitie gehad om voor een succesvolle en snel groeiende start up te werken? Is ondernemerschap en sales jouw ding en vind je het leuk om betrokken te zijn bij het bouwen van een bedrijf dat echt het verschil gaat maken voor honderdduizenden kinderen in Nederland? Dan is dit je kans. Leeruniek groeit snel en is op zoek naar een Nederlandssprekende stagiair(e) met een Sales- en Marketing- achtergrond, om de uitbreiding van het sales-team te ondersteunen. Ben jij een HBO of WO student die een commerciële/ondernemende studie volgt, een passie voor sales heeft en op zoek is naar bijvoorbeeld een eindstage dan is dit jouw kans.

Leeruniek: één dashboard voor maatwerk in de klas

Leeruniek is het gebruiksvriendelijke dashboard voor scholen in het basisonderwijs. Leeruniek analyseert de ontwikkeling van leerlingen en geeft praktische tips voor de leerkracht om meer maatwerk mogelijk te maken. Naast cognitieve ontwikkeling maakt Leeruniek ook de sociaal-emotionele ontwikkeling inzichtelijk. Zo heb je als leerkracht altijd up-to-date inzicht in de behoeften van de leerling, groep en de school en kan je dit eenvoudig vertalen in passend onderwijskundig handelen.

Jong bedrijf met sterke missie en snelle groei

Leeruniek maakt als eerste in Nederland gebruik van learning analytics en won diverse prijzen in binnen- en buitenland. Het team bestaat uit jonge professionals vanuit het onderwijs, de techniek en de wetenschap. Zij willen ieder vanuit hun eigen expertise het onderwijs versterken met het gebruik van ICT. Leeruniek komt voort uit de universiteit (MIT, Harvard). In 2016 ging het dashboard live en maakte sindsdien een snelle groei door. Op dit moment maken al honderden scholen actief gebruik van het dashboard. Om de groeiende vraag bij onze klanten te ondersteunen wordt het team in de komende periode fors uitgebreid.

 

Requirements

Werkzaamheden

Als sales-medewerker ben jij voornamelijk bezig met werven van nieuwe klanten (basisscholen) en het onderhouden van de relatie met bestaande klanten. Naast dit hands-on werk (denk aan het bellen van nieuwe scholen) ben jij direct betrokken bij sales meetings en bij, nieuwe sales- en marketing projecten. Leeruniek is een jonge organisatie met een hoog energieniveau, waarin jouw mening direct meetelt. Je werkt vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam. Daarnaast ga je wel eens mee op bezoek bij scholen die al met Leeruniek werken of dat overwegen. Verder draag je bij aan de verdere ontwikkeling van het analytics-dashboard en van de trainingsconcepten om te voldoen aan de snel groeiende vraag van scholen.


Functie eisen

 • Ondernemende mindset 
 • HBO werk- en denkniveau 
 • Affiniteiten met het onderwijs 
 • Je hebt ervaring met cold calling 
 • Minimaal een jaar ervaring als sales medewerker
 • Je kunt zelfstandig (maar ook in teamverband) werken 
 • Je hebt overtuigingskracht en kunt innovatief handelen 
 • Je werkt gestructureerd en kan goed het overzicht houden 
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en een proactieve houding
 • Je bent beschikbaar voor een full-time stage van minstens zes maanden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal (zowel communicatief als schriftelijk)

Profiel

Herken jij jezelf in dit profiel en ben jij het ondernemende talent dat afstudeert aan een HBO/WO-commerciële opleiding? Wij bieden jou een uitdagende en leerzame stage waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt. Gedij je goed in een dynamische snelgroeiende organisatie? Heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en leidinggevende ervaring of ambitie? NB: goede tafelvoetbal-skills is een pré!

Sluit je bij ons aan!

Schrijf je motivatie voor 1 december 2018 en stuur je CV. Wij maken dan een selectie en berichten je of we voldoende aanknopingspunten zien om je uit te nodigen.