Tekstschrijver

Job description

Kruip jij graag in de pen, heb jij hart voor het onderwijs en voel je je als een vis in het water binnen een snelgroeiende organisatie? Dan stellen wij ons graag aan je voor. Wij zijn Leeruniek. Een maatschappelijk betrokken onderneming die zich inzet voor het basisonderwijs. Voor ons marketingteam zijn we op zoek naar een (corporate) tekstschrijver.


De functie
Je maakt onderdeel uit van het marketingteam. Samen zetten jullie je in om alle basisscholen en besturen in Nederland kennis te laten maken met Leeruniek. Dit doen we bijvoorbeeld door aanwezig te zijn op evenementen maar ook door onze visie op het basisonderwijs en praktische tips te delen. En dit is precies waar jij als tekstschrijver om de hoek komt kijken.

Je schrijft teksten voor diverse communicatiekanalen. Denk bijvoorbeeld aan een LinkedIn-post met praktische tips m.b.t. het analyseren van toetsen, een blog op basis van een interview met een schooldirecteur en een artikel over onze visie op ontwikkelingen binnen het basisonderwijs voor in een vaktijdschrift. Jij bent de schakel om onze kennis en expertise te vertalen naar interessante content voor onze doelgroep.

Requirements

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een aantal jaar ervaring met het schrijven van (corporate) teksten.

  • Je bent nieuwsgierig, analytisch, communicatief sterk en maakt onderwerpen snel eigen.

  • Je verzamelt en draagt actief onderwerp ideeën aan en vertaalt deze naar relevante en interessant tekstuele content.

  • Je kunt je goed in de doelgroep verplaatsen en gebruikt helder en duidelijk taalgebruik passend bij leerkrachten, IB’ers, scholen of besturen.

  • Je hebt affiniteit met marketing.


Over Leeruniek

Het is onze missie om het basisonderwijs te versterken. Ons dashboard geeft leerkrachten, IB’ers, directeuren en besturen altijd actueel inzicht in de ontwikkeling van leerlingen, groepen, leerjaren en scholen. Is er bijvoorbeeld leervertraging of juist sprake van herstel? Is een kind teruggetrokken of heeft het goed contact met andere kinderen? Ook helpen wij scholen met het in kaart brengen van de oorzaken hiervan en de te nemen vervolgstappen. Met Leeruniek kiezen scholen en besturen voor kwalitatief onderwijs, toegespitst op de persoonlijke behoeften van een kind.

Wat bieden wij?

  • Een gezellig kantoor om elkaar te ontmoeten, in hartje Amsterdam

  • De mogelijkheid om vanuit huis te werken

  • Veel ruimte om (door) te groeien

  • Goede arbeidsvoorwaarden

  • Werken in het leukste team van Nederland